Getting things done!

field-1246620_1920

Soms is het nodig om gewoon even een tandje bij te zetten en dingen af te ronden voor je werk. Maar hoe lastig is dat als je tegenzin ervaart? Als je niet intrinsiek gemotiveerd bent? Dan verdwijnt er een belangrijke drijfveer en stel je zaken uit. Natuurlijk weet je dat iets af moet, omdat je anders het contract met de verzekeraar niet hebt, of je administratie wordt een puinhoop. Maar hoe zorg je ervoor dat het je lukt om enthousiast te worden voor iets, door je intrinsieke motivatie te laten groeien!

  • Bedenk waarom jij dit belangrijk vindt
  • Stel jezelf een doel, wat wil je bereiken en wanneer?
  • Betrek een ander erbij, door samen te werken of ideeën op te doen

En dan wordt het tijd om jezelf op een fijne, comfortabele plek aan het werk te zetten. Is het een langere klus, kijk dan ook eens naar deze methode The Pomodoro Technique (Work with time, not against it).